• Pozovite nas

+381 11 32 35 137

+381 62 411 569

  • E-bilten

Koliko košta poslovni softver (ERP)?

Sa poslovnim softverom ili ERP rešenjem, lakše se uspostavlja koordinacija između različitih jedinica preduzeća, eliminišu se nepotrebne operativne aktivnosti i brže i efikasnije se donose odluke. Prednosti su brojne, a često pitanje jeste koliko to košta i da li je reč o luksuzu ili racionalnoj potrebi poslovanja.

Kada je reč o ceni radova, sastavne elemente kalkulacije čine:

Licenca 

Da li se plaća jedno​kratno ili je morate svake godine obnavljati? Koliko košta licenca za server, a koliko za pristupni računar? Za šta se tačno sve kupuju licence?

Softverski paket 

Većina softverskih preduzeća nudi različite ERP pakete cena, u zavisnosti od obima funkcionalnosti. Birajte softver koji pokriva sve što vam je potrebno i nudi mogućnost daljeg razvoja.

Softverski paket treba da pruži one funkcionalnosti koji su od presudnog značaja za nesmetano odvijanje vaše delatnosti.

Optimalan paket je onaj koji vam pruža mogućnost uvida u realno stanje vaših novčanih tokova, vrednosti zaliha, imovine i statusa dugovanja i potraživanja prema komitentima.

Implementacija

Koliko će ukupno koštati? Implementacija obično podrazumeva s tehničke strane podešavanje i konfiguraciju sistema, migraciju podataka iz stare u novu bazu, nadogradnju i obuku korisnika. Ali sam proces implementacije je daleko složeniji, jer je od presudne važnosti za uspešnu implementaciju ispravno uvođenje korisnika u drugačiji način rada i podrška pri usvajanju svih prednosti koje mogu imati od ERP-a.

Održavanje

Koliko iznosi i kako se plaća? Iako načelno možete koristiti ERP i bez održavanja, savetuje se korišćenje ove usluge, zbog brojnih pogodnosti koje pruža.

Kao i vaše poslovanje, softver se vremenom menja, unapređuje, usavršava, i redovnim održavanjem uvek imate rešenje koje prati vaš posao.

Tu su i bitne primene novih zakonskih regulativa, koje takođe nisu nepromenjive.

Satnica stručnjaka 

U pitanju su sistem administratori, programeri, serviseri, projektanti i konsultanti. Njihovo znanje i ekspertiza košta, tako da se preporučuje da unapred znate koliko će to iznositi, kako biste bolje planirali budžet.

Prilikom razgovora o ceni raspitajte se o dinamici isplate (broju rata i rasporedu plaćanja) i načinu osiguranja da ćete dobiti pravu vrednost za uloženi novac.

Ulaganje koje donosi rast performansi biznisa

Da sumiramo, cena poslovnog softvera zavisi od licenci, softverskog paketa, implementacije, održavanja i satnice ERP profesionalaca, koji se staraju o ispravnosti poslovnog softvera u vašem preduzeću.

Vrednost poslovnog softvera se ogleda u obezbeđenju stabilne osnove za kontrolisan i zdrav rast vašeg preduzeća.

Pozivamo vas da saznate zašto je naš ERP koristan u optimizaciji resursa preduzeća.

Kontaktirajte nas za više informacija i besplatnu prezentaciju. Pozovite na +381 62 411 569 ili pišite na igor@implementacija.rs

Objavljeno: 03. 08. 2017. | Pogledajte ostale vesti »