• Pozovite nas

+381 11 32 35 137

+381 62 411 569

  • E-bilten

6 razloga za web održavanje

Često se smatra da je rad na sajtu završen onog trenutka kada se internet prezentacija postavi na server.

Mnogi vlasnici malih i srednjih preduzeća razmišljaju na sledeći način:

Stvorili smo dobar web sadržaj, predstavili našu delatnost kroz intuitivan dizajn, sajt lepo funkcioniše. Prema tome, nikakvi dalji radovi nisu potrebni.

Međutim, firme koje ozbiljno razmišljaju o web prezentaciji svog biznisa uvek postave dobre osnove za saradnju sa web profesionalcima koji im vrše redovno mesečno održavanje.

Zašto je uopšte bitno web održavanje i šta ono podrazumeva za vlasnike i menadžere preduzeća?

Pružamo vam 6 najznačnijih prednosti održavanja:

1. Povećavate bezbednost vašeg sajta

Prva i osnovna prednost web održavanja je u većoj stabilnosti i bezbednosti vaše internet stranice.

Ukoliko se zapostavi održavanje, sajt može postati osetljiv na različite vrste neželjenih (hakerskih) upada ili serverskih problema.

Angažovanjem web tima koji će redovno da radi provere, stičete pouzdanost i sigurnost, što vam ostavlja više vremena da se posvetite vašim redovnim poslovnim aktivnostima.

2. Ažuriranje internet prezentacije – u korak sa trendovima

Karakteristika većine web softvera jeste njihovo često ažuriranje i nadogradnja (update i upgrade).

To se naročito odnosi na platforme za upravljanje web sadržajem (CMS), poput WordPress-a. Kako je WordPress softver otvorenog tipa, što ga čini pristupačnim za krajnje korisnike, na drugoj strani on permanentno doživljava brojne izmene, koje je neophodno pratiti ukoliko želimo nesmetan rad internet prezentacije.

Web tim se stara o ažuriranju web softvera, što znači da sajt vaše firme može nesmetano da funkcioniše.

Briga o ispravnosti i kompatibilnosti svih softverskih rešenja sa postojećom prezentacijom posao je IT firme i deo redovnog održavanja, zahvaljujući kojem se eliminišu svi mogući neočekivani problemi u dostupnosti vašeg sajta i funkcionisanju.

3. Pružate vašim posetiocima pravo korisničko iskustvo

Rapidne tehnološke promene i razvoj web trendova uslovljavaju potrebu za prilagođavanjem sajtova kompanija različitim platformama i pretraživačima.

Prema novijim istraživanjima, više od 50% korisnika interneta upotrebljava pametne telefone za pretragu i donošenje odluke o kupovini proizvoda. Konkurentnost na webu zadržavate i time što imate sajt sa responzivnim web dizajnom.

Pažnja i vreme posetilaca vašeg sajta su zlata vredni. Web održavanjem im se odužujete kvalitetom - pružate im brzu pretragu.

Redovnim mesečnim održavanjem ste u prilici da svoj sajt u svakom trenutku imate u adekvatnom izdanju, optimizovanom za desktop i mobilne uređaje, kao i različite pretraživače (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Edge i sl.)

4. Čuvanje vitalnih informacija – backup

Zahvaljujući kvalitetnoj internet prezentaciji, stekli ste značajnu reputaciju i povećali vrednost vašeg brenda. Šta ako slučajno izgubite podatke iz baze? To se može negativno odraziti na vaše poslovanje.

Sastavni deo naših usluga održavanja podrazumeva redovni backup, odnosno pravljenje kopija podataka.

Time se izbegava neprijatni rizik gubitka informacija i povećava vaša zaštita.

5. Uživate prednosti od dostupne i pouzdane IT podrške

U slučaju nekorišćenja usluge održavanja i pojave određenog problema, koji niste u stanju da rešite, moraćete da angažujete nezavisnog web programera.

Većina profesionalaca naplaćuje po satu, tako da se lako može desiti da ćete platiti više po danu no u slučaju korišćenja mesečne usluge održavanja.

U ovom slučaju, ekonomska računica ubedljivo govori u korist mesečnog održavanja.

6. Dopuna sadržaja za veću optimizaciju (SEO) i konkurentnost na pretraživačima

Poslednji post koji ste objavili je bio 2014. godine?

Korisnici koji vide zastareo web sadržaj automatski su skeptični kada je reč o uspostavljanju kontakta s vama, kupovini proizvoda ili usluge.

Ulaganjem u stvaranje kvalitetnog novog sadržaja zadržavate svoju poziciju i stičete mogućnost za unapređenje rangiranja na pretraživačima.

Politika pretraživača (Google) kada je reč o pozicioniranju sajtova se stalno menja, što stvara potrebu za praćenjem trendova kada je reč o optimizaciji (SEO).

Iskusni web stručnjaci vrše za vas istraživanje ključnih reči i koriste napredne alate za unapređenje pozicioniranosti na Google-u. Time ste automatski u prednosti u odnosu na konkurente iz vaše delatnosti.

Dakle, definitivno održavanje sajta, ali kako?

Da sumiramo, odluka o održavanju je više neophodnost nego stvar izbora kada je reč o strateškom vođenju internet prisustva. Naš tim pruža pouzdanu uslugu web održavanja, što se pozitivno odražava na kvalitet vaše internet prezentacije i uopšte poslovanje.

Šta nudimo?

Osnovni paket naših usluga podrazumeva:

  • ažuriranje/unapređenje softvera
  • osnovno testiranje rada prezentacije na različitim platformama i pretraživačima
  • izradu dodatnih kopija baze podataka (backup)
  • blagovremeno reagovanje i uklanjanje smetnji u radu softvera
  • e-mail podrška i odgovori na vaša pitanja i dileme.

Naravno, možete da se odlučite i za naprednu verziju paketa održavanja, što podrazumeva dodatne pogodnosti, poput SEO, analizu tržišta i konkurencije za vas, analiza statistike posećenosti, vođenje društvenih mreža i online kampanja, dodatne tehničke optimizacije i sl.

Bilo da ste naš klijent ili nameravate da to postanete, saznajte više o prednostima tekućeg održavanja web sajta. Kontaktirajte nas za više informacija.

Objavljeno: 19. 07. 2017. | Pogledajte ostale vesti »